Φόρτωση ...

Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου

Σε αυτήν τη συλλογή διηγημάτων, γραμμένη με ειλικρίνεια και εσωτερική ματιά, ο Ade Durojaiye μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τον Alex, τον βασικό χαρακτήρα του βιβλίου, στο ταξίδι του προς την πνευματική συνειδητότητα.

 

O Ade γράφει για τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του Alex: τη διάλυση της σχέσης του με την Athena, τη μαχη με την κατάθλιψη, το φόβο του να ζήσει ξανά και την εμπειρία του με την πνευματική θεραπεία.

 

Το βιβλίο του Ade μας ταξιδεύει στις προκλήσεις της ζωής, την αγάπη, τον φόβο και την κατάθλιψη, αλλα και στη σημασία του να πραγματώσουμε την πνευματικότητα στην καθημερινή μας ζωή.

 

 

 

 

Γιατί ο Ade έγραψε το βιβλίο

Πίστευα ότι ακολουθούσα την Αθηνά στην Αθήνα για μια ζωή ευτυχισμένης οικογένειας, δεν γνώριζα, όμως, ότι το ταξίδι μου ήταν να με οδηγήσει στην Αθηνά, τη θεά της σοφίας. Μέσα από την αναταραχή που μου προκάλεσε το τελείωμα μιας σχέσης και η εμπειρία της ζωής που ακολούθησε, βρήκα τον Όμιλο Εξυπηρετητών. Στη συνάντηση αυτή ξεκίνησε ένας νέος δρόμος, ένας δρόμος όπου θα μπορούσα να μάθω για τη φιλοσοφία του απλού τρόπου σκέψης, συναισθήματος, ζωής, ύπαρξης.

 

Μοιραζόμενος την ιστορία μου, ελπίζω να συνδεθώ με άλλους, να αλλάξω και να δώσω ελπίδα, και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλος να βγει από τις φοβισμένες θέσεις στις οποίες συνήθως κρυβόμαστε από τον κόσμο. Η ελπίδα μου είναι μέσα από το βιβλίο να βρούμε νόημα στην ιστορία της ζωής μας.

 

Μερικά λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αφορά την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής και πώς να μάθουμε να ζούμε μια πλήρη ζωή μέσα από την εφαρμογή της πνευματικότητας σε όλα όσα κάνουμε. Το "Και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου" σας οδηγεί στη συνέχεια της κατάρρευσης μιας μακροχρόνιας σχέσης, την κατάθλιψη και τη μελαγχολία που επέρχεται με το συναίσθημα ότι η ζωή δεν αξίξει να υφίσταται, την επανάληψη παρελθόντων γεγονότων και την αποτυχία να δει κανείς τη χαρά στη ζωή την παρούσα στιγμή. Τονίζεται η ανάγκη να αγκαλιάσουμε τη ζωή με όλα τα σκαμπανεβάσματά της και πώς αυτή η στάση της ενοποίησης με τη ροή της ζωής φέρνει μια μαγική και πανέμορφη εμπειρία σε κάθε λεπτό της ζωής μας.

 

 


 

Βιογραφικό

Ο Ade Durojaiye γεννήθηκε στο Croydon, στο ευρύτερο Λονδίνο στην Αγγλία σε μια παραδοσιακή μεσοαστική οικογένεια που κατάγεται από τη Νιγηρία. Λίγα χρόνια αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο όπου σπούδασε Construction Project Management, ο Ade μετακόμισε στην Ελλάδα. Η μετακόμιση στην Ελλάδα ήταν μια υπέροχη εμπειρία γι' αυτόν, αλλά η διάλυση της μακρόχρονης σχέσης που είχε τότε τον οδήγησε στην κατάθλιψη. Αυτό στη συνέχεια έγινε ο καταλύτης για να έρθει σε επαφή με τον Όμιλο Εξυπηρετητών. Ένα γεγονός το οποίο, κοιτώντας πίσω τώρα, θεωρεί ότι υπήρξε μια καθοριστική στιγμή στη ζωή του.

 

Ο Ade ξεκίνησε να γράφει τις πρώτες του ιστορίες για τις εμπειρίες του το 2013 λίγο πριν μετακομίσει ξανά πίσω στην Αγγλία. Όταν ο Ade δεν γράφει, εργάζεται σε ανακαινίσεις σπιτιών ως Project Manager.

 

Αυτή τη στιγμή ζει στο Richmond της Αγγλίας αλλά περνά όσο διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο έχει στην Ελλάδα με την πνευματική του οικογένεια.

 

 

 

 


 

 

"Ο συγγραφέας μας δείχνει με ποιο τρόπο η έκφραση της πνευματικότητας σε όλα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής" - Κριτική για το βιβλίο του Ade Durojaiye "και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου"
"Θα μιλήσει οπωσδήποτε στην καρδιά σας, στο μυαλό σας και στη ψυχή σας..." - Κριτική για το βιβλίο "και τώρα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου"