Φόρτωση ...

Υποψία Πύρινη

Τίτλος: Υποψία Πύρινη

Συγγραφέας: Βασιλική Εργαζάκη

Κατηγορία: Ποίηση - Διήγημα

Γλώσσα: Ελληνική

Έκδοση: 1η

Μορφή: Βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο

ISBN: 978-960-7350-99-2

Σελίδες: 86

 

Η Βασιλική Εργαζάκη, ως γνήσια ποιήτρια, ανοίγει την αγκαλιά της και αναπνέοντας τον καθαρό αέρα των στιγμών, μοιράζεται με τον αναγνώστη τη δική της υποψία γι’ αυτό που υπάρχει πίσω και πέρα από τα φαινόμενα. Στη δεύτερη ποιητική της συλλογή, το κάθε ποίημα είναι ένα λουλούδι που μόλις έχει ανοίξει, αγκαλιάζοντας στα πέταλά του άρωμα κρυφό ακόμα, ένα νόημα, μια ιδέα, μια έννοια αφανέρωτη.

 

 

Σημείωμα του Εκδότη για το βιβλίο

Η ζωή είναι γεμάτη παραινέσεις και εναύσματα, προσφέροντας συνεχώς μικρές υποψίες για αυτό που υπάρχει στο βάθος της, στην ουσία της. Ποιητής είναι αυτός που στέκεται τις στιγμές αυτές –στις οποίες φανερώνεται το μεγαλείο της ζωής, η πύρινη φύση της– και μεταφέρει στους στίχους του αυτό που αντίκρισε όχι ως απόκτημα προσωπικό αλλά ως βίωμα πανανθρώπινο.

 

Η Βασιλική Εργαζάκη, ως γνήσια ποιήτρια, ανοίγει την αγκαλιά της και αναπνέοντας τον καθαρό αέρα των στιγμών, μοιράζεται με τον αναγνώστη τη δική της υποψία γι’ αυτό που υπάρχει πίσω και πέρα από τα φαινόμενα.

 

Στη δεύτερη ποιητική της συλλογή, το κάθε ποίημα είναι ένα λουλούδι που μόλις έχει ανοίξει, αγκαλιάζοντας στα πέταλά του άρωμα κρυφό ακόμα, ένα νόημα, μια ιδέα, μια έννοια αφανέρωτη. Για να μη χαθούν τα λουλούδια αυτά στους ανέμους της ζωής, τα κάναμε γιρλάντα, που παραδίνουμε με σεβασμό στην ανθρωπότητα, να σκύψει και να μυρίσει το κρυμμένο άρωμα, να φτάσει στα εσώτερα των ποιημάτων και να ξετυλίξει τα πέταλά τους, περνώντας από την υποψία στην πραγμάτωση του αληθινού ανθρώπινου πνεύματος.

 

Ανδρέας Χ. Δρίτσας

Υπεύθυνος των Εκδόσεων Μέγας Σείριος

 

Βιογραφικό της Βασιλικής Εργαζάκη

Η Βασιλική Κ. Εργαζάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με την ποίηση ασχολείται από μικρή ηλικία. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «μικροί ναοί στο κύμα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μέγας Σείριος», στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, έχει βραβευτεί και έχει λάβει αξιόλογες κριτικές από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί, έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ποιητικά ημερολόγια καθώς και σε παγκόσμιες ποιητικές ανθολογίες. Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή συνέδρια και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Ποίησης και η ποίησή της έχει βραβευτεί. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Σήμερα ζει στην Αθήνα και διδάσκει σε σχολείο της μέσης εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε περισσότερα: