Φόρτωση ...

Κεραμίδα Κική

Η συγγραφέας γεννήθηκε στο Βόλο το 1929. Εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια και το 1958 παντρεύτηκε. Ένα χρόνο αργότερα εγκαταστάθηκε με το σύζυγό της στην Αθήνα, όπου και απέκτησαν μια κόρη. Απεβίωσε στις αρχές του 1997.

Το 1982 γνώρισε το πνευματικό κέντρο «Όμιλος Εξυπηρετητών» και τον Δάσκαλο, φιλόσοφο και λογοτέχνη Δημήτρη Κακαλίδη, ιδρυτή του Ομίλου. Από τότε ακολούθησε τη διδασκαλία του Ομίλου και εκπαιδεύτηκε στην πνευματική θεραπεία. Αργότερα ανέλαβε στην ευθύνη της την οργάνωση και εποπτεία του θεραπευτικού τμήματος του Ομίλου. Το ενδιαφέρον της για τη δυνατότητα του ανθρώπου να επιδρά θετικά στην κατάσταση της υγείας του είχε ξεκινήσει από το 1972. Την εποχή εκείνη είχε και η ίδια αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο βιβλίο της η Κική Κεραμίδα περιγράφει τις εμπειρίες της από την άσκηση της πνευματικής θεραπείας και από τις επαφές της με τους ασθενείς. Περιγράφει τις διαδικασίες της εκπαίδευσής της σαν θεραπεύτρια και δίνει στοιχεία από τη διδασκαλία αυτή. Δίνει, τέλος, ορισμένες βασικές γνώσεις, απαραίτητες στον αναγνώστη για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της πνευματικής θεραπείας.

 

Συγγραφική δραστηριότητα:

 

» Εμπειρίες μιας πνευματικής θεραπεύτριας (Β' Ανανεωμένη Έκδοση) (2014)

 

Μεταφράσεις:

 

» Experiences of a spiritual healer (Εμπειρίες μιας πνευματικής θεραπεύτριας(Αγγλική Έκδοση) ) (2014)