Φόρτωση ...

Η μέθοδος «Κακαλίδη» για την ανάλυση ποίησης και λογοτεχνίας σε διεθνές συνέδριο λογοτεχνίας

Για πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο θα παρουσιάσουμε τη μέθοδο «Κακαλίδη» για την ανάλυση ποιημάτων και διηγημάτων.

 

Η παρουσίαση θα γίνει στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Λογοτεχνίας που διοργανώνεται στις 9–12 Ιουνίου 2014 από τον διεθνή ακαδημαϊκό φορέα «Athens Institute for Education and Research».

 

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο ανάλυσης η οποία αποτυπώνεται στα βιβλία «Η Σοφία του Ποιήματος» και «Η Σοφία του Διηγήματος» του Δημήτρη Κακαλίδη, όπου ο συγγραφέας εμβαθύνει στις εσωτερικές πνευματικές πηγές του δημιουργού και του δημιουργήματος αποκαλύπτοντας το άπειρο μέσα στο περιορισμένο και φέρνοντας στο φως την κρυμμένη σοφία του κάθε λογοτεχνικού έργου.

 

 

Αφετηρία κάθε ανάλυσης είναι η αέναη και άρρηκτη σχέση μεταξύ Ανθρώπου – Ανθρωπότητας – Οντότητας και η εσωτερική θέση ότι κάθε άνθρωπος είναι ένα ολοκληρωμένο ον του οποίου το πνεύμα εκφράζεται μέσα από κάθε όψη και κάθε δημιουργία στην πορεία της ζωής.

 

Η μέθοδος αυτή προσέγγισης της λογοτεχνίας και της ποίησης θεωρείται από τους σύγχρονους κριτικούς ως «μοναδική πνευματική πρωτιά» και «ξεκίνημα μιας νέας φιλολογικής σχολής» και έχει χαρακτηριστεί ως «πολυδιάστατο έργο μεγάλης πνευματικής ακτινοβολίας, σε μορφή και σε σύσταση Λόγου».