Φόρτωση ...

Κριτική για το βιβλίο της Κλαίρης Λυκιαρδοπούλου "...και οι σκιές γινήκαν φως"

Αγαπητή κ. Λυκιαρδοπούλου, σας χαιρετώ.

 

Έλαβα το βιβλίο σας "...και οι σκιές γινήκαν φως" που μου στείλατε και σας ευχαριστώ.

 

Είναι πολύ σημαντική και ταυτόχρονα νοσταλγική "η επιστροφή μας" στο παρελθόν, το ξετύλιγμά της και η ταξινόμηση στο χρόνο των θετικών και των αρνητικών, των εύκολων και των δύσκολων αναμνήσεών μας που έχουν αγγίξει όλα αυτά που τότε τα λέγαμε ιερό σκοπό και στόχο, θέληση, ελευθερία και ανοιχτούς ορίζοντες, και τώρα τα συνοψίζουμε στη φράση "το μεγαλείο της ζωής".

 

Και είναι ευτυχές, όταν επιχειρούμε αυτήν την επιστροφή μας στο παρελθόν, να καταλήγουμε στην επιβεβαίωση ότι βρήκαμε στην παρέα μας τον πολύτιμο Δάσκαλο που μας πλούτισε με μια υπέρτατη δύναμη και τις γνώσεις εκείνες που ήταν απαραίτητες για να γεμίσουν "τον έσω άνθρωπο" που κρύβουμε όλοι.

 

Κι εσείς - όπως γράφετε στο τέλος του βιβλίου σας - "Οι γνώσεις αυτές έγιναν απαραίτητες για την πορεία που ήθελα να πραγματώσω, άσχετα με τις δυσκολίες και τις αντιστάσεις που αντιμετώπισα. Η θέλησή μου να πορεύομαι συνεχώς δυνάμωνε μέρα με τη μέρα, μειώνοντας την άγνοια και τις αντιδράσεις μέχρι την οριστική διάλυσή τους. Με την ίδια δυνατή θέληση συνεχίζω την πορεία μου."

 

Ευχή μου είναι, να συνεχίσετε αυτήν την πορεία σας, έχοντας αποθησαυρίσει από τη γνώση και τα βιώματά σας, την πνευματική ανάταση που αναζητούσατε, και να είστε πάντα υγιής και δημιουργική.

 

Σας χαιρετώ με εκτίμηση,

Ελένη Κονιαρέλλη-Σιακή, Συγγραφέας - Οικονομολόγος