Φόρτωση ...

«Εμπειρίες μιας πνευματικής θεραπεύτριας: Παρουσίαση μέσα από τα μάτια δύο νέων πνευματικών θεραπευτριών» – Μέρος Β’

Κεντρικό θέμα της δεύτερης παρουσίασής μας ήταν η θέση του Πνευματικού Θεραπευτή, όπως διδάσκεται στον ‘Ομιλο, να ασχολείται ολοκληρωτικά με τους άλλους εκφράζοντας απόλυτο ενδιαφέρον γι’ αυτούς.

 

Ο θεραπευτής εργάζεται μέσα από την Πνευματική Θεραπεία πάντα σαν αγωγός της πνευματικής δύναμης και αναφερόμενος διαρκώς στο οντολογικό πεδίο που υπάρχει τόσο μέσα στον ίδιο και στον άνθρωπο που έχει ζητήσει τη βοήθειά του όσο και στα πάντα γύρω του.

 

 

Δείχνει ολοκληρωτικό ενδιαφέρον και δεν ζητά τίποτα για τον εαυτό του. Έχει τη θέση της ανιδιοτελούς προσφοράς, της υπηρεσίας στον συνάνθρωπο. Λειτουργεί απλά και ουσιαστικά στο έργο που έχει αναλάβει και που είναι η Πνευματική Θεραπεία. Τότε μπορεί και καταλαβαίνει τι πραγματικά χρειάζεται ο άνθρωπος που είναι δίπλα του. Ανταποκρίνεται άμεσα σε όποια ανάγκη παρουσιάζεται μπροστά του και έχοντας αυτή τη θέση όλοι οι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσει λειτουργούν θεραπευτικά.

 

 

Παραδείγματα θεραπειών από το βιβλίο της κας Κεραμίδα αλλά και από όλη την ιστορία του Θεραπευτικού Τμήματος του Ομίλου, καθώς και ευχαριστήριες επιστολές από ασθενείς οι οποίοι θεραπεύτηκαν ολοκληρωτικά, έδειξαν ότι η θέση αυτή και το μεγαλείο της Πνευματικής Θεραπείας γίνονται πράξη καθημερινά. Πράξη που έχει αποτελέσματα και αλλάζει όχι μόνο την υγεία μας αλλά συχνά και ολόκληρη τη ζωή μας.