Φόρτωση ...

Εκδόθηκε η μέθοδος Κακαλίδη για την ανάλυση ποίησης και λογοτεχνίας στο site του ακαδημαϊκού φορέα ΑΤΙΝΕΡ

Τη «μέθοδο Κακαλίδη για την ανάλυση ποίησης και λογοτεχνίας», την οποία δίδαξε ο ιδρυτής του Ομίλου Δ. Κακαλίδης, παρουσιάσαμε στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοτεχνίας που διοργάνωσε ο διεθνής ακαδημαϊκός φορέας ΑΤΙΝΕΡ στις 9-12 Ιουνίου 2014.

 

 

Το κείμενο μάλιστα της παρουσίασης εκδόθηκε (στην αγγλική γλώσσα) στο site του ATINER και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

 

Διαβάστε το κείμενο στην ελληνική γλώσσα εδώ.

 

 

Η ομιλία με τίτλο “The Kakalidis Method for Literature Analysis: A Synthesis Approach” έλαβε πολύ θετικά σχόλια και η μέθοδος Κακαλίδη έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου, ακαδημαϊκούς και καθηγητές από όλο τον κόσμο:

 

«Είναι κάτι νέο, κάτι πραγματικά καινούριο. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο, αλήθεια σας το λέω!»

 

«Η παρουσίασή σας είχε κάτι το μαγικό και με ενδιαφέρει πολύ η σύνδεση που κάνετε με το πνεύμα»,

 

«Θέλω να τη διδάξω στους φοιτητές μου. Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα τρία επίπεδα ανάλυσης «Άνθρωπος-Ανθρωπότητα-Οντότητα». Θα είμαστε σε επαφή για να μου πείτε περισσότερα. Θα σας στείλω λεπτομέρειες για το πώς πήγε το μάθημά μου».

 

 

Αλλά και άλλοι καθηγητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτόν τον νέο, όπως ανέφεραν, τρόπο ανάλυσης και μάλιστα θα ήθελαν να τη διδάξουν στους φοιτητές τους. Αυτό μάλιστα που τους ενέπνευσε ήταν, όπως συζητήσαμε και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ότι η μέθοδος Κακαλίδη είναι ένας τρόπος ανάλυσης που μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στην ποίηση και τη λογοτεχνία, αλλά σε κάθε μορφή τέχνης και σε όλη τη ζωή.

 

Η μέθοδος αυτή ανάλυσης αποτυπώνεται στα δύο έργα του Δ. Κακαλίδη «Η Σοφία του Ποιήματος» και η «Σοφία του Διηγήματος».

 

Διαβάστε περισσότερα: