Φόρτωση ...

Αποχαιρετάμε την κα Κλαίρη Λυκιαρδοπούλου

Αγαπητοί φίλοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κα Κλαίρη Λυκιαρδοπούλου, πρόεδρος του Ομίλου, συγγραφέας και πνευματική θεραπεύτρια, εκδήμησε εχθές, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Ζωγράφου αύριο, Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 15:30.

 

Η κα Κλαίρη, όπως είναι γνωστή σε μέλη και φίλους του Ομίλου, έχει γράψει 20 βιβλία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, στις πνευματικές δυνατότητες του ανθρώπου, την εκπαίδευση και σε όλα τα θέματα της κοινωνικής ζωής. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις βιβλιοθήκες των σχολείων της χώρας, ενώ έχει λάβει εκατοντάδες εγκωμιαστικές κριτικές από τον λογοτεχνικό κόσμο της Ελλάδας αλλά και από ακαδημαϊκούς και λογοτέχνες του εξωτερικού. Έχει συγγράψει άπειρα δοκίμια με βάση τη διδασκαλία που μετέφερε και εφάρμοζε στον Όμιλο υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή του Δ. Κακαλίδη, μέσα από τα οποία βοηθήθηκαν πολλοί άνθρωποι.

 

Όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει αμέτρητες συναντήσεις με άτομα που ήθελαν τη βοήθειά της σε θέματα προσωπικά, οικογενειακά, κ.ά. Είναι πρωτοπόρος στην άσκηση της πνευματικής θεραπείας στην Ελλάδα, στην οποία μαθήτευσε κοντά στον Δ. Κακαλίδη, και με τις οδηγίες του, δόμησε το Τμήμα Πνευματικής Θεραπείας του Ομίλου. Δεχόταν ανθρώπους για θεραπεία σε καθημερινή βάση και έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες θεραπείες, για κάθε είδους ασθένειες, σωματικές και ψυχολογικές. Μέχρι σήμερα έρχονται διαρκώς στον Όμιλο ευχαριστήριες επιστολές για αποδεδειγμένες και ολοκληρωτικές θεραπείες που έχει κάνει.

 

Η κα Κλαίρη παραμένει ζωντανή στις καρδιές μας και δίπλα μας μέσα από το παράδειγμά της και το έργο της που εδώ και τριάντα πέντε χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή υπηρέτησε αδιαλείπτως με δύναμη, αγάπη, πίστη και προπαντός σταθερότητα στο όραμά της για την εξάπλωση της πνευματικότητας.

 

Στο τελευταίο βιβλίο της μάς υπενθυμίζει:

«Η ζωή μας, από τη στιγμή της γέννησής μας μέχρι τον θάνατό μας, είναι μαθητεία. Μαθητεία συνεχής, ατελείωτη και ποικιλότροπη. Με αυτήν τη θέση οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τον βίο μας και αυτό είναι ένα συνειδησιακό πέρασμα που αλλάζει τα πάντα και τα μεταμορφώνει όλα».

 

Για μας θα είναι πάντα η ΚΑ ΚΛΑΙΡΗ μας, όπως την έλεγε και ο Δάσκαλος Δημήτρης Κακαλίδης.