Φόρτωση ...

«Η Σοφία του Ποιήματος: Κ.Π. Καβάφης/A. Σικελιανός – μια πρωτοποριακή προσέγγιση»: η εκδήλωσή μας στο Hellenic Centre, Λονδίνο (18 Σεπτεμβρίου 2015)

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Ομίλου Εξυπηρετητών με τον πολιτιστικό οργανισμό The Hellenic Centre στο Λονδίνο, πραγματοποιούμε την πρώτη μας εκδήλωση εκεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2015.


Παραθέτουμε εδώ το δελτίο τύπου για την εκδήλωση καθώς και την σχετική αφίσα-πρόσκληση:

 

 

«Με τίτλο «Η Σοφία του Ποιήματος: Κ.Π. Καβάφης/A. Σικελιανός – μια πρωτοποριακή προσέγγιση» ο Όμιλος Εξυπηρετητών, πνευματικό κέντρο, μη κερδοσκοπικό, με έδρα την Αθήνα και μέλος του Hellenic Centre στο Λονδίνο, παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, μια νέα φιλοσοφική προσέγγιση της ποίησης, τιμώντας την ως ύψιστη Τέχνη της Ζωής.


Γιατί μέσα σε κάθε δημιούργημα, σε κάθε έργο τέχνης, σε κάθε άνθρωπο, στην ίδια τη ζωή μας υπάρχει κρυμμένη σοφία και γνώση που μπορεί να μας φέρει πνευματική και ψυχική ανάταση και να μας κάνει να δούμε και να βιώσουμε το άπειρο ακόμα και μέσα σε αυτό που φαντάζει περιορισμένο.


Έτσι, και οι Ποιητές έχουν το χάρισμα να ενώνονται με το Λόγο, να φτάνουν σε πηγές διάφανες, καθαρές. Να πλάθουν το μύθο τους με τα σύμβολα και μέσα από αυτά να διδάσκουν. Κι ο κάθε μύθος, το κάθε δημιούργημα γίνεται ένα μικρό Σύμπαν που εξελίσσεται μέσα στην ψυχή του αναγνώστη, βοηθώντας τον στην πορεία του για να βρει την καθαρή πνευματική του φύση.


Μέσα λοιπόν από μια σύγχρονη και ζωντανή φιλοσοφία από την Ελλάδα, με ρίζες στο σωκρατικό «γνώθι σαυτόν» και προεκτάσεις σε κάθε πλευρά της ζωής μας, θα εμβαθύνουμε στα ποιήματα δύο μεγάλων Ελλήνων ποιητών, του Κ. Καβάφη και του Α. Σικελιανού.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Hellenic Centre, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:15, στην αίθουσα Friends Room στο Hellenic Centre 16-18 Paddington Street, London W1U 5AS.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: +30 6936104960 ή στο info@omilos-eksipiretiton.gr.»