Φόρτωση ...

Νέα δίγλωσση έκδοση των ποιητικών συλλογών Εναύσματα Ι και ΙΙ

Μετά την κυκλοφορία της ποιητικής τριλογίας του Δημήτρη Κακαλίδη καλωσορίζουμε στην ομάδα των δίγλωσσων εκδόσεων άλλα δύο έργα του. Οι ποιητικές συλλογές Εναύσματα Ι και Εναύσματα ΙΙ, στα αγγλικά Incentives I and II, κυκλοφορούν πλέον σε μια έκδοση που περιέχει τα ποιήματα στην αυθεντική τους γλώσσα, τα ελληνικά, στη μία σελίδα και μεταφρασμένα στα αγγλικά στην απέναντι σελίδα ώστε ο αναγνώστης εκτός Ελλάδας να μπορεί να κατανοήσει το νόημα του κάθε ποιήματος ενώ παράλληλα παραμένει και μεταφέρεται αυτούσιος ο Ελληνικός Λόγος.

 

Όπως για όλα τα έργα του Δ. Κακαλίδη, έτσι και για τα Εναύσματα έχουν γράψει θερμότατες κριτικές διακεκριμένοι ποιητές και λογοτέχνες της χώρας:

 

...Η Αλήθεια σας, που συγκλίνει προς την Μεγάλη Αλήθεια, είναι κι εδώ κατάδηλη. Ουσιαστική στο νόημά της, που γίνεται και μήνυμα σοφίας και γνώσης, για τον αναγνώστη... Είδος ποίησης ιδεών, μακράν των τετριμμένων που συγκροτούν τη σύγχρονη πάσχουσα κοινωνία των «όντων», που παραπαίουν μέσα στην άγνοια και στην ανοησία τους, κάτω από ένα «πεφωτισμένον» ουρανό.

 

Τάσος Γ. Αναγνώστου, Λογοτέχνης

 

...Η εξαίσια πέννα σας έδωσε και πάλι τους χρυσούς της καρπούς. Στο κάθε τετράστιχο ο αναγνώστης παίρνει ένα φως που φωτίζει και καίει. Η κάθε λέξη είναι τόσο στη θέση της που λες και δεν θα μπορούσε καμιά άλλη να την αντικαταστήσει... Ποίηση ανώτατης πνοής, βαθειά, ουσιαστική, σπάνια...

 

Γαλατεία Μπαλτά, Λογοτέχνης

 

 

...Ποίηση στοχαστική και λυρική, «γνήσια» θα την έλεγα κυριολεκτώντας απόλυτα, καθώς κινείται στα παραδοσιακά πλαίσια με ανατάσεις ψυχικές που βρίσκονται στις παρυφές μυστικών οραμάτων. Εύγε!

 

Βασίλης Βιτσαξής, Λογοτέχνης