Φόρτωση ...

29 Σεπτεμβρίου 2017, 19:15, Hellenic Centre, Λονδίνο. Η εκδήλωσή μας ξεκινάει, η Ποίηση και ο Λόγος πρωταγωνιστές και… «Τραγουδώ. Ενέχομαι των ασμάτων, λόγος και ποίηση, σοφία και πηλός.»

Το δεύτερο μέρος της ποιητικής τριλογίας του Δ. Κακαλίδη «Εκπεσούσα Παράδεισος Ύλη Αγία» αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Ακολουθώντας τη ροή του ποιήματος, με απαγγελία σε ελληνικά και αγγλικά και ανάλυση πάνω στα νοήματα και τις ιδέες που δίνει ο ποιητής στο έργο του, φτάνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της βραδιάς, όπου το κοινό συγκινημένο κάθεται μαζί μας μέχρι αργά για..λίγη συζήτηση ακόμα, λίγη επαφή ακόμα, λίγη από την ποίηση της ομαδικής δουλειάς και της αγάπης για το Λόγο ακόμα.

 

 

«Είμαι από τη Ρουμανία και αγαπώ τον ελληνικό πολιτισμό, αρχαίο και σύγχρονο. Η αποψινή εκδήλωση στο Hellenic Centre με έκανε να εκτιμήσω και να εγκωμιάσω το εντυπωσιακό έργο του Δημήτρη Κακαλίδη. Η εκδήλωση ήταν πραγματικά φανταστική! Συγκίνησε το μυαλό και την ψυχή μας, αφήνοντας ένα χαμόγελο και τελικά μια σταγόνα φωτισμένου πνεύματος. Σας ευχαριστώ επίσης για την αξιόλογη πρωτοβουλία και το σπουδαίο έργο όλων των εκπληκτικών εθελοντών του Ομίλου που μας προσέφεραν αυτή την παρουσίαση.»

 

 

«Εκτίμησα το απρόσμενο δώρο. Το καλύτερο έργο του συγγραφέα. Ευχαριστώ πάρα πολύ!»

 

«Αν και δεν μιλάω ελληνικά μου άρεσε πάρα πολύ η απαγγελία στο πρωτότυπο. Έχει μεγάλη, θεραπευτική δύναμη ο Λόγος του Δ. Κακαλίδη»

 

«Ήταν μια επαγγελματικού επιπέδου παρουσίαση. Άμεση, ζωντανή, δυνατή, χωρίς να έχει τίποτα προσποιητό»

 

 

 

Για μια ακόμα φορά ο φακός του Hellenic TV και ο εξαίρετος δημοσιογράφος Βασίλης Παναγής ήταν εκεί, για να καλύψουν την εκδήλωσή μας και να παρουσιαστεί στην ελληνική ομογένεια και όχι μόνο. Εξάλλου, με αφορμή την μετάφραση και έκδοση στα Αγγλικά του βιβλίου «Η Σοφία του Ποιήματος» δώσαμε συνέντευξη στο Hellenic TV για το βιβλίο, τη μέθοδο ανάλυσης με την οποία εμβαθύνουμε στην ποίηση και τη λογοτεχνία και το έργο μας συνολικότερα. Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα παρουσιαστούν και οι δύο εκπομπές!

 

 

Διαβάστε επίσης: