Φόρτωση ...

Η εκδήλωσή μας για την λογοτέχνιδα Γιώτα Φωτιάδου-Μπαλαφούτη (09/06/2018)

Μια εκδήλωση σαν κι αυτή, όπως η παρουσίαση του έργου της εκλεκτής λογοτέχνιδας Γιώτας Φωτιάδου-Μπαλαφούτη δεν θα μπορούσε παρά να ήταν συναρπαστική, συγκινητική και πολλά άλλα “συν” ακόμα.

 

Συναρπαστική όπως καθετί που συντελείται με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στην πνευματική έκφραση και δημιουργία, εμβαθύνοντας σ’ αυτή με καθαρή ματιά και απόλυτο σεβασμό.

 

Συγκινητική, όπως κάθε εργασία που γίνεται από μια ομάδα, η οποία δουλεύει ως ένα, όπως ένα νιώσαμε να γινόμαστε στην αίθουσα του Ομίλου μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, διακεκριμένους ποιητές, λογοτέχνες, ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και τεχνών της χώρας μας.

 

Όπως μάλιστα είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Δρίτσας «Εργαζόμαστε στον Όμιλο πάνω στην έκφραση της πνευματικότητας. Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι πνευματικό ον και εργαζόμαστε για να εκφράσουμε την πνευματικότητα και να την αποδείξουμε, γιατί δυστυχώς στην εποχή μας το αυτονόητο, δηλαδή η πνευματική φύση του ανθρώπου, δεν υπάρχει. Πρέπει να την αποδεικνύουμε. Και την αποδεικνύουμε σε καθημερινή βάση πιστεύουμε, κάθε μέρα στον Όμιλο, μέσα από την έκφραση του πνεύματος που είναι οι επιστήμες, η ποίηση, η λογοτεχνία, η μουσική. Όλα αυτά είναι πνευματική θεραπεία».

 

Εξαίρετοι λογοτέχνες έσκυψαν με αγάπη στο έργο της συγγραφέως και τους ευχαριστούμε θερμά: Η ποιήτρια – εικαστικός κα Λέτα Κουτσοχέρα και ο κριτικός λογοτεχνίας κος Δημήτρης Καραμβάλης φώτισαν σημαντικούς σταθμούς της πορείας της, ενώ στη συνέχεια η κα Μαριάννα Καραμβάλη με την γεμάτη ευαισθησία απαγγελία της ζωντάνεψε αποσπάσματα από τα γραπτά της.

 

Ακολούθησε η ομιλία της κα Παρασκευής Κωστοπέτρου, Αντιπροέδρου του Ομίλου-ποιήτρια, που παρουσίασε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο την ανάλυση του ποιήματος «Σάρρα», η οποία έχει δοθεί από τον Δημήτρη Κακαλίδη στο βιβλίο του η Σοφία του Ποιήματος.

 

Μέλη του Λογοτεχνικού μας Εργαστηρίου έδωσαν τις δικές τους πινελιές με απαγγελίες, προσωπικές τους εργασίες πάνω στο παραπάνω ποίημα της κας Μπαλαφούτη καθώς και ένα τραγούδι αφιερωμένο στην ποιήτρια. Οι στίχοι και η μελωδία του τραγουδιού «Μικρό Παιδί Εσύ» γραμμένο από τον Δ. Κακαλίδη απλώθηκαν στο χώρο και όπως ανέφερε κλείνοντας την εκδήλωση ο κος Δρίτσας, το τραγούδι αυτό μιλά για την ανθρωπότητα που σαν “μικρό παιδί στην ερημιά” έχει ανάγκη τον πνευματικό άνθρωπο να του πει “μην ανησυχείς, όλα είναι καλά, μπορείς να τα καταφέρεις, δες την δύναμη που έχεις μέσα σου”.

 

Αυτό μαθαίνουμε και αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε στον Όμιλο μέσα από καθετί και μέσα από την εκδήλωσή μας αυτή!