Φόρτωση ...

Η ομιλία του Προέδρου του Ομίλου στην εκδήλωσή μας για το ποιητικό έργο «Λόγος ο Τρίτος» στο Λονδίνο

Την ποιητική μας εκδήλωση στο Hellenic Centre, στο Λονδίνο πάνω στην παρουσίαση του έργου «Λόγος ο Τρίτος» άνοιξε ο Πρόεδρος του Ομίλου δίνοντας την ουσία του έργου που γίνεται στον Όμιλο.

 

Ακολουθεί η ομιλία του:

 

«Θέλω να σας καλωσορίσω που ήρθατε. Είναι η τέταρτη φορά που ερχόμαστε στο Hellenic Centre που είναι μια κοιτιδα πολιτισμού, ελληνικού πολιτισμού στο Λονδίνο.

 

Σκεφτόμουν τι να σας πω ανοιγοντας την αποψινη εκδηλωση… τελικά θα σας μεταφέρω απλά ένα δρώμενο το οποίο έγινε καθώς ερχόμασταν. Καθώς ερχόμασταν εδώ με το ταξί o οδηγός ρώτησε ποια είναι η φιλοσοφία του Ομίλου.

 

Θα σας πω, λοιπόν, ότι η φιλοσοφία του Ομίλου είναι να μάθουμε να είμαστε καλά στη ζωή. Για να είμαστε καλά στη ζωή πρέπει να μάθουμε να εμβαθύνουμε στα δρώμενα της ζωής. Να μάθουμε να ζούμε πραγματικά.

 

Στα ελληνικά η λέξη «ποίηση» βγαίνει από τη λέξη «ποιώ», δημιουργώ. Μαθαίνουμε λοιπόν, για να είμαστε καλά, να δημιουργούμε, να ζούμε τη ζωή, να πραγματώνουμε στη ζωή. Μαθαίνουμε να εμβαθύνουμε στην ποίηση. Μαθαίνουμε να βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

 

Γι΄ αυτό το λόγο έχουν γραφτεί από τον Ομιλο βιβλία που μιλάνε για την Σοφία του Ποιήματος, που φέτος ολοκληρώθηκε και εκδόθηκε ο δεύτερος τόμος της στα αγγλικά. Μαθαίνουμε στα μέλη μας να γράφουν ποίηση. Διδασκόμαστε και διδάσκουμε ποίηση. Όπως μαθητεύουμε στις επιστήμες, στη μουσική, στις τέχνες. Και όλα αυτά για να μάθουμε να βλέπουμε την ουσία της ζωής.

 

Αυτή είναι η απάντηση που δόθηκε στον οδηγό του ταξί και απλά ήθελα να σας το μεταφέρω. Σήμερα θα μιλήσουμε για το τρίτο έργο της τριλογίας. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη εργασία πάνω σε αυτό και καλό θα ήταν να σταματήσω να σας απασχολώ εγώ! Και πάλι σας ευχαριστώ.»

 

Διαβάστε περισσότερα: