Φόρτωση ...

Αποσπάσματα των βιβλίων μας στο τελευταίο τεύχος (No 66) του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ!

Με πολύ χαρά διαβάσαμε το νέο τεύχος του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ (Νο 66, Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2018), το οποίο εκδίδει η διακεκριμένη λογοτέχνης κα Π. Χριστοπούλου-Ζαλώνη, όπου φιλοξενούνται δύο αναλύσεις του ποιητή και φιλόσοφου Δημήτρη Κακαλίδη από το πρωτοποριακό έργο “Η Σοφία του Ποιήματος” καθώς και δύο ποιήματα από ποιητικές μας συλλογές.

 

Ξεκινάμε με την ανάλυση στο ποίημα "Ευρυτανία" του αείμνηστου λογοτέχνη Μιχάλη Σταφυλά, που απεβίωσε πρόσφατα πλήρης ημερών, και δεν θα μπορούσε παρά να αφιερωθεί στην μνήμη του.

 

Ακολουθεί η ανάλυση στο ποίημα του Άγγελου Σικελιανού “Γιατί βαθιά μου δόξασα” η οποία μάλιστα είχε εγκαινιάσει τις λογοτεχνικές μας παρουσιάσεις στην Αγγλία, τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Τέλος, στις επόμενες σελίδες διαβάζουμε το ποίημα “Αρχαίο Στολίδι” της κας Παρασκευής Κωστοπέτρου, υπεύθυνης του Ομιλου και των Εκδόσεων Μέγας Σείριος από την ποιητική της συλλογή “Εδώ θα είμαι” καθώς και το ποίημα “Ο πίνακας” της κας Βασιλικής Εργαζάκη, μέλους του Λογοτεχνικού μας Εργαστηρίου από το βιβλίο "Μικροί Ναοί στο Κύμα".

 

Ευχαριστούμε θερμά την εκδότρια του περιοδικού κα Π. Χριστοπούλου-Ζαλώνη, για την εξαίρετη δουλειά της και για την απλόχερη φιλοξενία των έργων μας.