Φόρτωση ...

Η λογοτεχνική μας εκδήλωση με θέμα: “Aποκαλύπτοντας την κρυμμένη Σοφία της Ποίησης” (Morley College, Λονδίνο, 08/11/2019)

«Εξαιρετική παρουσίαση! Σίγουρα όχι αυτό που περιμένεις σε μια ποιητική βραδιά, ωραία έκπληξη!»

«Δε φανταζόμουν ποτέ ότι αυτό το ποίημα μπορεί να έχει τέτοιες προεκτάσεις. Ευχαριστώ!»

«Με την εμβάθυνση που κάνατε με βοηθήσατε πολύ και σε προσωπικά μου θέματα. Κάνετε εξαιρετική δουλειά!»

«Έχει να κάνει όλο με τον Εαυτό, έτσι δεν είναι; Με το να μην ταυτίζεσαι με τον περιορισμό. Πολύ καλή ιδέα και ωραίος ο τρόπος της παρουσίασης»

Βροχερή λονδρέζικη Παρασκευή στις 8/11/2019 αλλά κανείς δεν πτοήθηκε και σύντομα η αίθουσα του Morley College άρχισε να γεμίζει με κόσμο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βρεθήκαμε στο Morley College και αυτή τη φόρα συν-διοργανώσαμε με τον εξαίρετο κ. M. Harris, Υπεύθυνο του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών, μια εκδήλωση πάνω στην κρυμμένη σοφία της ποίησης.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ομίλου στην ομιλία του ανοίγοντας την βραδιά:

«Το τεράστιο ρεύμα της Ζωής φέρνει προβλήματα, αλλά φέρνει και κάποιους οι οποίοι διδάσκουν την ανθρωπότητα πώς να βοηθηθεί. Αυτοί, κατά τη γνώμη μας, είναι οι καλλιτέχνες, είναι οι μουσικοί, οι ποιητές, οι ζωγράφοι.

Εμβαθύνουμε, λοιπόν, στο έργο τους και μαθαίνουμε να βλέπουμε τα κρυμμένα νοήματα μέσα από τα οποία διδάσκουν την ανθρωπότητα και πώς μέσα από αυτά τα διδάγματα μπορούμε να είμαστε καλά στη ζωή στην πράξη.»

Όλη η εκδήλωση ήταν ένα διαδραστικό, βιωματικό εργαστήρι, όπου το κοινό μετείχε καθώς σιγά-σιγά ξετυλίγαμε μαζί την κρυμμένη σοφία που ενυπάρχει στους στίχους του «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» του Κ. Π. Καβάφη.

Στόχος να αφήσουμε την ποίηση και το Λόγο να περάσουν μέσα μας, να κραδανθούμε από αυτά και να δούμε πού και πώς μας αφορούν, τι μπορούμε να μάθουμε για τον εαυτό μας.

Μέσα από τη μέθοδο με την οποία εργαζόμαστε στον Όμιλο για να εμβαθύνουμε στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, σε μια ταινία, ένα τραγούδι και εν τέλει σε όλη τη Ζωή, οδηγηθήκαμε βήμα-βήμα σε όλο και πιο βαθιά, όλο και πιο ουσιαστικά, όλο και πιο διευρυμένα νοήματα για τον άνθρωπο- μαχητή και συνδημιουργό στη ζωή.

Εξάλλου, καθώς προχωρούσε η συζήτηση άρχισε να αποκαλύπτεται σε όλους και το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει αδιέξοδο στο πνευματικό πεδίο.»

Γιατί πάντα το ρεύμα της Ζωής στέλνει τους ποιητές, τους ζωγράφους, τους μεγάλους καλλιτέχνες για να διδάξουν την ανθρωπότητα και να της δώσουν ανάσα εκεί που βιώνει το αδιέξοδο.


Διαβάστε περισσότερα:

«Με πυξίδα το τραγούδι και καπετάνιο την παράδοση»: Η μουσική μας εκδήλωση στο Hellenic Centre στο Λονδίνο (07-11-2019)
Η ομιλία του Προέδρου του Ομίλου στην εκδήλωσή μας «Αποκαλύπτοντας την κρυμμένη σοφία της ποίησης» στο Morley College London