Φόρτωση ...

«Με πυξίδα το τραγούδι και καπετάνιο την παράδοση»: Η μουσική μας εκδήλωση στο Hellenic Centre στο Λονδίνο (07-11-2019)


"Με πυξίδα το τραγούδι και καπετάνιο την παράδοση" πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μας πάνω στην ελληνική παραδοσιακή μουσική στο Hellenic Centre στο Λονδίνο στις 7/11/2019.


Μια εκδήλωση όπου μας τίμησε με την παρουσία της η διευθύντρια του Hellenic Centre, κα Α. Καλησπέρα, και μας ευχαρίστησε λέγοντας: «Εξαιρετικό, συγχαρητήρια! Μία από τις πιο ωραίες βραδιές που είχαμε εδώ στο Ελληνικό Κέντρο».


Οι κρατήσεις έρχονταν ακατάπαυστα όλες τις προηγούμενες μέρες και η αίθουσα κατακλύστηκε από κύματα κόσμου, αλλά κυρίως με τραγούδι, χορό και εκείνο το πανανθρώπινο, κοινό σε όλους, στοιχείο, που μας κάνει να γινόμαστε Ένα. Μία Ομάδα, μία Φωνή.


 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου το έδωσε με στέρεο τρόπο στον λόγο του:


«Ας πούμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα δέντρο. Ένα δέντρο είναι γερό και υγιές όταν έχει πολύ βαθιές ρίζες, πολύ καλές ρίζες, υγιείς. Και ξέρετε η Ελλάδα έχει πολύ βαθιές ρίζες, ξεκινάνε από τον Όμηρο, τον Αισχύλο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη και φτάνουν μέχρι τον Ελύτη, τον Καβάφη και πολλούς άλλους νεοέλληνες ποιητές.


Μαθαίνει λοιπόν ο κάθε Έλληνας, όπως και ο κάθε άνθρωπος σε κάθε λαό, την αγωνία, τον πόνο, τον φόβο, τη χαρά του να την κάνει ποίημα, τραγούδι και χορό.»


Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, δημοσιογράφοι, Έλληνες, μα και κάτοικοι του Λονδίνου κάθε εθνικότητας, σιγοτραγούδησαν μαζί μας με αμείωτο ενθουσιασμό, οικείους ή πρωτάκουστους σκοπούς.


Ομοιοκραδάνθηκαν στους ρυθμούς από το χορό και το τραγούδι, αλλά κυρίως στις βαθιές ρίζες που κάνουν την Οντότητα του καθενός να αναπτύσσεται και να ψηλώνει.


 

Ας αφήσουμε, όμως, μερικά από τα σχόλια να σας δώσουν ένα στίγμα της βραδιάς:

 

«Φανταστική παρουσίαση! Μιλήσατε στις καρδιές μας!»

«Πολύ μελετημένη δουλειά, ωραία δοσμένη, πολύ ζωντανή και επί της ουσίας!»

«Πιάσατε το θέμα σφαιρικά και το παρουσιάσατε με μοναδικό τρόπο.»

«Συγκινήθηκα πάρα πολύ, παρακολουθούσα με μεγάλη προσήλωση και δεν ήθελα να τελειώσει. Συγχαρητήρια από καρδιάς!»Διαβάστε περισσότερα:


Η λογοτεχνική μας εκδήλωση με θέμα: “Aποκαλύπτοντας την κρυμμένη Σοφία της Ποίησης” (Morley College, Λονδίνο, 08/11/2019)
Η ομιλία του Προέδρου του Ομίλου στην εκδήλωσή μας «Με πυξίδα το τραγούδι και καπετάνιο την παράδοση» στο Hellenic Centre London