Φόρτωση ...

Ο Εκδοτικός

Οι Εκδόσεις "Μέγας Σείριος" λειτουργούν από το 1983 και εκδίδουν βιβλία πρακτικής φιλοσοφίας καθώς και λογοτεχνικά κείμενα, πεζά και ποιητικά. Στόχος τους είναι να συμβάλλουν, ώστε ο αναγνώστης να εμβαθύνει στην πλούσια πνευματική δημιουργία λογοτεχνών της χώρας μας αλλά και να βρει απαντήσεις, απλές και άμεσα εφαρμόσιμες, για ζητήματα της καθημερινότητας που τον απασχολούν, όπως οι ανθρώπινες σχέσεις, η εκπαίδευση, η σχέση με τον εαυτό μας κ.α.

Έχουν λάβει πληθώρα κριτικών από τον λογοτεχνικό και πολιτικό κόσμο της χώρας για την προσφορά τους μέσω των βιβλίων στα Γράμματα και τη Φιλοσοφία. Αφιερώματα και αναλυτικές παρουσιάσεις έχουν γίνει από τα μέσα ενημέρωσης εγκωμιάζοντας τόσο τη θεματολογία των βιβλίων όσο και τον απλό τρόπο μετάδοσης στον αναγνώστη μιας νέας θεώρησης και στάσης στην καθημερινή ζωή.

Τα βιβλία «Άνδρας – Η Θέση και ο Ρόλος του στην Κοινωνία», «Γυναίκα – Η Θέση και ο Ρόλος της στην Κοινωνία» και «Ανδρόγυνο – Η Θέση και ο Ρόλος του στην Κοινωνία» έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις βιβλιοθήκες των σχολείων της χώρας.

 

Το 2009 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», όπου το 1993 ο ίδιος ο Σύλλογος τίμησε τον ποιητή και φιλόσοφο Δημήτρη Κακαλίδη, οι Εκδόσεις «Μέγας Σείριος» εόρτασαν επετειακά την πολυετή παρουσία τους στη φιλοσοφία και την ποίηση με παρουσίαση του συνολικού έργου τους.

parousiasi_parnassos_16

Παρουσίαση του φιλοσοφικού, ποιητικού και δοκιμιακού έργου του Δ. Κακαλίδη έγινε την 1η Μαρτίου 2010 από την ποιήτρια και συγγραφέα κα Ελένη Αποστολίδου-Λουκάτου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Εταιρία των Ελλήνων Λογοτεχνών και στις 18 Μαρτίου 2010, από την ίδια λογοτέχνιδα, σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, ενώ αποσπάσματα και παρουσιάσεις του έργου του δημοσιεύονται σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά της χώρας.

Δωρεές των βιβλίων των εκδόσεων «Μέγας Σείριος» γίνονται διαρκώς σε Δημοτικές Βιβλιοθήκες και σε Πανεπιστήμια εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, όπως και σε βιβλιοθήκες σχολείων, σωφρονιστικών ιδρυμάτων, λογοτέχνες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, κ.ά.

Τίτλοι των βιβλίων μεταφρασμένοι στα Αγγλικά κυκλοφορούν ήδη και είναι διεθνώς διαθέσιμοι ενώ κυκλοφορούν και σε e-books για ευκολότερη πρόσβαση μέσω διαδικτύου.

Τα ebooks μας θα τα βρείτε στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία: www.myebooks.gr και www.e-bookshop.gr