Φόρτωση ...

1ο Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης & Τιμητικό Βραβείο Εξαιρετικής Ποίησης στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποίησης

Συνεργάτες των εκδόσεων Μέγας Σείριος συμμετείχαν και βραβεύτηκαν στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποίησης που διοργανώθηκε στις 29/6-3/7-2011 στη Λάρισα από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών.

 

 

Οχτώ συνεργάτες μας συμμετείχαν συνολικά στο συνέδριο και έξι στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης, που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου. Η κα Χριστοδουλίδη, μέλος της λογοτεχνικής μας ομάδας και ποιήτρια, πήρε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο στο διαγωνισμό ποίησης, στην κατηγορία ελεύθερος αγγλικός στίχος, με το ποίημα "Marbles in Exile" (Μάρμαρα σε Εξορία).

 

Marbles in Exile


I saw you posing under the dark sky

At the British museum

Yearning for the blue sky

Of the Acropolis in Athens...


(Διαβάστε ολόκληρο το ποίημα εδώ)

 

Επίσης, η επιτροπή των ποιητών αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας την εκτίμησή της για τη συνολική παρουσία της κας Π. Κωστοπέτρου, υπεύθυνης των Εκδόσεων και ποιήτριας, στο συνέδριο, την βράβευσε με τιμητικό βραβείο εξαιρετικής ποίησης.

 

 

Στο συνέδριο, συμμετείχαν 205 ποιητές από 65 χώρες και είχε ως θέμα την παγκόσμια ειρήνη και αδελφότητα μέσα από την ποίηση, αξίες που και οι εκδόσεις μας υπηρετούν με συνέπεια από την ίδρυσή τους.

 

Η κα Κωστοπέτρου παρουσίασε σε ομιλία της, γραμμένη σε συνεργασία με τη συγγραφέα κα Β. Μακρή, τα παγκόσμια μηνύματα της ποίησης του ποιητή και φιλοσόφου Δημήτρη Κακαλίδη, αποσπώντας θερμότατες κριτικές. Ποιητές, καθηγητές Πανεπιστημίου και άνθρωποι του πνεύματος που παρακολούθησαν την ομιλία, αναφέρθηκαν στον Δ. Κακαλίδη ως «ποιητή του σήμερα», ενώ άλλοι σχολίασαν πόσο η επαφή τους με το έργο του «γέμισε τις καρδιές τους».

 

 

Σε ποιητική βραδιά που πραγματοποιήθηκε, η κα Κωστοπέτρου απήγγειλε ποιήματα του Δ. Κακαλίδη, ενώ απήγγειλαν επίσης: η κα Βασιλική Εργαζάκη απόσπασμα από την ποιητική συλλογή της «Μικροί Ναοί στο Κύμα» και η κα Φεβρωνία Χριστοδουλίδη ποιήματα από την ανέκδοτη ακόμα συλλογή της.

 


 

Κατά την επαφή μας με τους συμμετέχοντες τις πέντε ημέρες του συνεδρίου, πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον για τις εκδόσεις μας, διακρίνοντας το ανθρωπιστικό πνεύμα που διαπνέει τα ποιητικά έργα και μάλιστα μας έγιναν προτάσεις για παρουσιάσεις στο εξωτερικό.

 

 

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία της κα Κωστοπέτρου "Παγκόσμια μηνύματα μέσα από την ποίηση του Δημήτρη Κακαλίδη" όπως προβάλλεται στο YouTube κανάλι του Ομίλου.