Φόρτωση ...

Ολοκληρώθηκε το διεθνές σεμινάριο του Ομίλου με θέμα «Πνευματική Θεραπεία: η Τέχνη της Ζωής»

«Αισθάνομαι σα να βρίσκομαι στην Ακαδημία του Πλάτωνα» ήταν τα λόγια της E.A, φοιτήτριας Φιλοσοφίας και Πολιτικής Επιστήμης από το Λονδίνο για το διεθνές σεμινάριο με θέμα «Πνευματική Θεραπεία: η Τέχνη της Ζωής», που διοργάνωσε ο Όμιλος Εξυπηρετητών στον Κόρφο Κορινθίας στις 5-8 Ιουλίου 2012.

 

 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ποιητές, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες ψυχικής υγείας , φοιτητές από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, όπως η Αγγλία, η Αυστρία, η Τουρκία, η Γκάνα καθώς και φίλοι του Ομίλου και των Εκδόσεων Μέγας Σείριος από την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

 

 

Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τη φιλοσοφία του Ομίλου, ανάλυση έργων τέχνης για να φανεί η κρυμμένη σοφία που ενυπάρχει σε αυτά, παρουσίαση της φιλοσοφικής σκέψης του Ηράκλειτου, χαλαρώσεις και πολλές διαδραστικές ομάδες (χοροδρώμενα, δρώμενα κ.α). Δόθηκε έτσι η δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν τη διδασκαλία του Ομίλου και να βιώσουν την πνευματικότητα στην καθημερινή τους ζωή.

 

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση του ποιήματος «Ένα ποτάμι άστρα» του Ηλία Σιμόπουλου, όπως αυτή δίνεται από τον Δημήτρη Κακαλίδη στο έργο «Η Σοφία του Ποιήματος». Η γνωστή ποιήτρια και ζωγράφος κα Λέτα Κουτσοχέρα, που συμμετείχε στο σεμινάριο, μας έκανε την τιμή να απαγγείλει ποιήματά της, ενώ ο κ. Michael Kwaku Kesse Somuah, ποιητής από την Γκάνα, εμπνεύστηκε από τη ζεστή ατμόσφαιρα που υπήρχε και μας αφιέρωσε το ποίημα του με τίτλο «Όταν Ανατέλλει ο Ήλιος».

 

Η κα Λέτα Κουτσοχέρα και ο κ. Michael Kwaku Kesse Somuah απαγγέλλουν ποιήματά τους

 

 

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους!